Individuele begeleiding

Terug naar overzicht
    Categorie:
  • Zorg
  • -
  • Particulier, H10, PGB
  • 11 t/m 18
  • -

Individuele begeleiding

Tijdens het programma ‘individuele begeleiding’ creëert de 2SUR5 ACADEMY coach een veilige omgeving en bouwt een vertrouwensband op met de jongeren. De 2SUR5 ACADEMY coach biedt ‘leren door doen’ activiteiten aan, gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid. Dit heeft als doel voortijdig schoolverlaten (vsv) of opname in een instelling te voorkomen, of juist het stimuleren van terugkeren naar school, of aan het werk gaan.

De jongere krijgt begeleiding zelfregie over het dagelijks leven, waaronder begeleiding bij tekortschietende vaardigheden in zelfregelend vermogen. Hier hoort ook het begeleiden van het toepassen en inslijpen van aangeleerde vaardigheden en gedrag in het dagelijks leven bij. Een uitstekende manier om dit voor elkaar te krijgen, is door herhaling en methodische interventie. Binnen de individuele begeleiding staat het bereiken van doelen centraal.

Het resultaat wordt verhoogd wanneer de jongere ook groepsbegeleiding krijgt van de 2SUR5 ACADEMY en/of deel neemt aan de ‘skills-for-life’-week.

 

ALGEMENE INFORMATIE

Begeleiding door een 2SUR5 ACADEMY coach: 1 op 1 begeleiding

Begeleiding vindt plaats op de locatie van 2SUR5 in Wateringen

De 2SUR5 ACADEMY coach voert o.a. gesprekken met de jongere, verwijzer, ouders en school.

VOOR WIE?

De individuele begeleiding is er voor jongeren die beperkt zijn in zelfredzaamheid door meervoudige problemen. Het gedrag van de jongeren is voorspelbaar en risico`s als gevolg van de problematiek zijn goed in te schatten.

MOGELIJKE ACTIVITEIT

Om het resultaat te realiseren wordt begeleiding geboden bij:

Activiteiten gericht op het structureren en uitvoeren van dagelijkse, praktische vaardigheden op alle relevante levensgebieden (persoonlijk functioneren, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid, opvoeden en opgroeien, zingeving, financiën en administratie, wonen).

Het aangaan en onderhouden van sociale contacten, aansluitend op wat passend is bij de jongere.

Invulling geven aan participatie in de samenleving.

Toe aan de individuele begeleiding van een coach van de 2SUR5 ACADEMY? Schrijf je dan nu in! Laat hieronder je gegevens achter, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer media!

Meer media!

Meer informatie

Meer informatie

Om je zo goed mogelijk van informatie te voorzien, kunt je het onderstaande formulier vrijblijvend invullen. Wij zullen jouw gegevens met zorg behandelen.