Groepsbegeleiding

Terug naar overzicht
  Categorie:
 • Zorg
 • 11 t/m 18
 • Particulier, H10, PGB


Groepsbegeleiding


Bij ons programma ‘Groepsbegeleiding’, creëert de 2SUR5 ACADEMY een veilige omgeving voor de groep. Onder begeleiding van een 2SUR5 ACADEMY coach gaan de jongeren samenwerkend leren. De coach biedt ‘leren door doen’ activiteiten aan, gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid. Dit heeft als doel voortijdig schoolverlaten (vsv) of opname in een instelling te voorkomen, of juist het stimuleren van terugkeren naar school, of aan het werk gaan.

De jongere krijgt begeleiding zelfregie over het dagelijks leven, waaronder begeleiding bij tekortschietende vaardigheden in zelfregelend vermogen. Hier hoort ook het begeleiden van het toepassen en inslijpen van aangeleerde vaardigheden en gedrag in het dagelijks leven bij. Een uitstekende manier om dit voor elkaar te krijgen, is door herhaling en methodische interventie. Binnen de individuele begeleiding staat zowel het bereiken van individuele doelen als groepsdoelen centraal.

Het resultaat wordt verhoogd wanneer de jongere ook individuele begeleiding krijgt van de 2SUR5 Academy en/of deel neemt aan een Skills-for-life week.

 

Algemene informatie

 • Begeleiding door een 2SUR5 ACADEMY coach: 1 op 4 begeleiding
 • Begeleiding vindt plaats op de locatie van 2SUR5 in Wateringen
 • De 2SUR5 ACADEMY coach voert o.a. gesprekken met de jongere, verwijzer, ouders en school.

 

Voor wie?

De individuele begeleiding is er voor jongeren die beperkt zijn in zelfredzaamheid door meervoudige problemen. Het gedrag van de jongeren is voorspelbaar en risico`s als gevolg van de problematiek zijn goed in te schatten.

 

Mogelijke activiteit

Om het resultaat te realiseren wordt begeleiding geboden bij:  

 • Activiteiten gericht op het structureren en uitvoeren van dagelijkse, praktische vaardigheden op alle relevante levensgebieden. Denk hierbij aan persoonlijk functioneren, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid, opvoeden en opgroeien, zingeving, financiën en administratie en wonen.
 • Het aangaan en onderhouden van sociale contacten, aansluitend op wat passend is bij de jongeren.
 • Activiteiten ter bevordering van de groepsdynamiek.
 • Invulling geven aan participatie in de samenleving.

 

Toe aan de groepsbegeleiding van een coach van de 2SUR5 ACADEMY? Schrijf je dan nu in! Laat hieronder je gegevens achter, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

2SUR5, leren door te doen!

 

Meer informatie

Meer informatie

Om je zo goed mogelijk van informatie te voorzien, kunt je het onderstaande formulier vrijblijvend invullen. Wij zullen jouw gegevens met zorg behandelen.